sâmbătă, 31 martie 2012

Beneficiile graului incoltit

Graul incoltit sau Granovitul, fulgii de grau germinat se gasesc in comert in diferite forme: pulbere sau boabe insa cea mai buna forma este graul proaspat preparat acasa din ultima recolta.
Printre remediile acestui grau minune se numara: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitaii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, refacerea activitatii nervoase (au un efect sedativ) si marirea vitalitatii in general.
De asemenea, graul incoltit este indicat in problemele de crestere la copii, boli  de piele, imbatranirea prematura, subponderabilitate, anemie.
Graul incoltit se poate prepara acasa din grau din ultima recolta pus la macerat in apa. Apa trebuie sa stea de seara pana dimineata in fiecare zi si trebuie schimbata pana iese coltul. Apoi se strecoara si se lasa la uscat, dupa care se poate consuma.
Pentru a observa primele efecte ale consumului de grau incoltit este necesara o perioada de 3-4 saptamani. Pentru stabilizarea efectelor este necesara o perioada de pana la 6-12 luni in afectiunile mai grave.
Administrarea germenilor de grau se face dimineata, inainte de mancare impreuna cu o ligurita de miere. Graul este macinat si si amestecat cu miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu