vineri, 13 aprilie 2012

Remedii naturiste utilizate pentru digestie

Pentru ca sarbatorle sunt aproape, si ma refer la cele pascale, dar nu numai, cateva dintre remediile naturiste vor putea contribui la digestia ta. 
Astfel, impotriva gazelor intestinale sunt recomandate anasaonul, chimenul, busuiocul si feniculul. Aceste plante pot fi folosite atat sub forma de ceai cat si la condimentarea mancarii.
Ceaiul de menta este un tonic digestiv; menta are un puternic efect diuretic, iar consumata in cantitati mari poate duce la nervozitate si insomnie. Deci, ar trebui sa va limitati numai la tratarea efectelor clare si puternice. Este utilizata de asemenea, cu succes in crampele stomacale sau dichinezii gastrointestinale.
Se stie ca frunzele de afin scad glicemia. In plus, aceasta planta modifica favorabil flora intestinala. Fructele de afin sunt folosite atat in problemele de digestie cat si in problemele oculare. Est deci o planta cu beneficii multiple de care nu trebuie sa te lipsesti.

Medicina naturista vs medicina alopata

Spre deosebire de tratamentele conventionale, care contin o doza foarte mare de subtsante si mai nou E-uri, cu ajutorul carora se intervine di n exterior pentru a trata o problema de sanatate, medicina naturista se bzeaza expres pe remedii naturale netoxice ce contin diverse principii active. Aceste principii vin sa compenseze sau sa amplifice actiunile firesti ale organismului, in special imunitatea, oferind acestuia capacitatea de autovindecare. 
Se stie ca ceaiurile de plante stimuleaza efectul gastric, detoxifica la modul general, iar folosite in anumite combinatii vindeca sau stimuleaza imunitatea. Toate acestea intr-o singura medicina, medicina naturista. De ce sa alegem metodele conventionale si sa avem si efecte secundare, cand aceatsa metoda, singura de la natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie.

Depresia poate fi tratata

Depresiile sunt stari mentale caracterizate prin tristete patologica, pesimism si apatie fata de tot ce exista.
Depresiile apar in urm aunor trgedii suferit sau stari inexplicabile, dar mai ales datorita esecurilor in viata personala si profesionala.
Din punct de vedere stiintific, femeile far mai des depresii decat barbatii si aceastea se aplmifica odata cu varsta. Depresia poate fi cauzata si de anorezie, o alimentatie precara, lipsita de vitaminele si mineralele unui organism sanatos. 
Din fericire, pentru toate aceate tipuri de depresii exista solutie. Pentru asta, este bine sa apelezi la un psiholog si el iti va prescrie o reteta personalizata conforma cu stilului tau de viata.

Efectele negative ale carnii rosii

Se stie ca, consumul regulat de carne rosie duce la marira colesterolului din sange si aparitia bolilor, precum si obezitatea sau intoxicarea. Dar asta nu e tot.  Femeile sunt cele mai predispuse efectelor negative datorate consumului de astfel de carne.
Potrivit unor studii, 74% sanse de cancer la san sunt datorate femeilor consumatoare de carne rosie. Cel mai indicat este sa limitezi cantitatea de carne rosie la o singura portie pe zi sau sa o inlocuiesti cu o carne mai slaba. Astfel, vei preveni orice problema de sanatate  in viata ta.

Remedii naturiste pentru durerile in gat

In primul rand trebuie sa ai o alimentatie corecta , bogata in vitamineele A, B, C, D si minerale. Se pot consuma fructe si legume proaspe, cate 3 portii/zi. 
Se beau ceaiuri calde de plante si nu fierbinti. Evitati apele carbogazoase care ar putea rani mucoasa bucala si ar intarzia procesul de vindecare. Astfel, sunt bune ceaiurile de salvie, busuioc sau cimbrisor. Acestea au efecte antiseptice, calmeaza mucoasele iritate si stimuleaza imunitatea. Se poate folosi, de asemenea ceaiul de echinaceea special conceput pentru acest scop.
Importanta este si gargara de 2-3 ori/zi facuta cu ceai de musetel si sare.